En lika rättvisande bild på engelska

Vad händer när tonen eller innebörden i kurspåverkande information går det minsta förlorad i en översättning? De internationella investerarna kan få antingen en mer positiv eller en mer negativ bild än de svenska, vilket är helt enkelt inte rättvist. Felöversättning av viktiga redovisningsbegrepp, svårlästa engelska formuleringar och svengelska är bara några exempel på missar som gör det svårt för de internationella investerarna att få en lika rättvisande bild som de svenska.

Dina fördelar

 • Fler investeringar genom större intresse från internationella investerare
 • Trygghet genom att minimera risken för regelverksbrott
 • Leveranssäkerhet genom smidig hantering av ändringar och viktiga leveranstider
 • Mervärde genom förbättringsförslag och språklig rådgivning

Lämna inget åt slumpen

För bakvagnen tillämpar jag de mest standardmässiga och korrekta redovisningsbegreppen med ett tydligt och läsbart språk. För framvagnen är jag mån om att verksamhetsbeskrivningen inte ska låta som en översättning utan ska flyta helt naturligt och göra lika bra intryck på läsaren som den svenska texten. Samtidigt är jag försiktig med kurspåverkande information och stämmer av med dig för att säkerställa att det blir rätt. Snabba puckar och ändringar mellan versioner är jag van att hantera så smidigt som möjligt.

Redovisning + engelsk copy + svenska nyanser = sant!

Det är inte speciellt svårt att hitta någon som kan redovisningsbegreppen enligt IFRS. Eller någon som kan skriva övertygande engelska texter om ett börsbolags verksamhet. Eller någon som har en djupgående förståelse för det svenska originalets verkliga innebörd och nyanser, det som ligger bakom orden. Men det kan vara en riktig utmaning att hitta alla de egenskaperna i en och samma person! Och detta är precis vad jag erbjuder. Läs om hur jag jobbar med översättning, språkgranskning och copywriting och kontakta mig för offert.

Urval av tidigare uppdrag inom finansiell information

 • Uppdragsgivare: Sparbanken Skåne
  Innehåll: Delårsrapporter
  Tjänst: Översättning
 • Uppdragsgivare: CybAero AB
  Innehåll: Årsredovisningen 2016
  Svenskt original Engelsk översättning
 • Uppdragsgivare: Kulturen AB
  Innehåll: Finansiella rapporter
  Tjänst: Översättning